W tym roku pogoda cały czas jesienno-wiosenna i nie widać zimy.  Jednak powoli zbliża się czas, by zastanowić się nad zmianą dań i wprowadzeniu albo stworzeniu nowej karty wiosennej? Zachęcamy do czytania.

Karta menu wiosenna. Karta dla restauracji wiosna.

Karta menu to wizytówka naszej restauracji. Już za nieco ponad miesiąc bo 20 marca wystartuje znowu kolejna pora roku – wiosna. Jest to czas na zmiany w kartach dań, rezygnację z niektórych produktów na rzecz innych. Usunięcie napojów rozgrzewających, a dodanie tych chłodzących. No chyba, że i wiosna nas w tym roku zaskoczy – jak zrobiła to zima. Miejmy nadzieję, że nie i że usiądziemy na tarasie niejednego wieczora z chłodnym, musującym napojem czy odpalimy grilla.

Jaka powinna być karta menu wiosna?

Karta menu wiosenna restauracji – jaka powinna być? Wiosna kojarzy nam się z zielenią i życiem! Taka właśnie powinna być – wprowadzać radość ale zarazem powinna kojarzyć się nam z miejscem, gdzie właśnie siedzimy – naszą restauracją. No i powinna być czytelna. To już nie czasy na przesadzone i przekoloryzowane karty. Goście restauracji, baru czy pubu lubią mieć schludne i czyste karty, w których od razu się odnajdą. Co za tym idzie – znajdą to co ich interesuje i zamówią to co lubią. A potem już wszystko zależy od Szefa Kuchni.

Koncepcja karty menu restauracji.

Przemyśl więc dokładnie koncepcję nowej karty. Oczywiście format zależy od ilości tekstu i dań, które zamierzasz wprowadzić w karcie. Obecnie najczęściej stosuje się proste karty – dwustronne w formacie np. A3. Odchodzi się już od wielostronicowych składanych książek. Nie zawsze też ilość dań świadczy o dobrej kuchni. Po wybraniu formatu przemyśl kompozycję i to jak chcesz oddać to na papierze. No chyba, że chcesz zrobić menu alkoholowe na etykiecie od butelki lub na drewnie. Zachęcamy do kontaktu z nami. Na pewno pomożemy przy stworzeniu nowej karty menu wiosennej.

Tagi artykułu: karta menu wiosna, karta menu wiosenna, karta menu na wiosnę, karta wiosna restauracja, karta wiosenna restauracji, menu wiosenne dla restauracji, jak zaprojektować kartę menu dla restauracji.

SPRAWDŹ NASZE PORTFOLIO.

 

Leave a Reply