Projekty kart menu restauracji
Wydaje się nie być to trudne zadanie. Pamiętajmy jednak, że karta menu to jak wizytówka dla prawdziwego biznesmena. Od niej zależy bardzo dużo. To czy gość restauracji wybierze coś z karty, zamówi coś czy może wyjdzie i trzaśnie drzwiami. Karta menu naszej restauracji mówi także bardzo dużo o miejscu, lokalu.
Powie nam np. czy restauracji robi oszczędności i czy tak samo jak nie jest w stanie zrobić porządnej karty menu, na ładnym papierze to czy nie robi z posiłkami. Szybko i na odwal. Warto więc zainwestować w nową kartę.
Jak zaprojektować profesjonalną kartę menu?
Rozpocznijmy od poznania restauracji, pubu, baru czy innego lokalu dla jakiego taką kartę menu projektujemy. Ważna jest jej historia, jak powstała, co serwuje, co ją wyróżnia w okolicy, co ma w sobie niezwykłego. Czasami nie trudno znaleść wiele ciekawostek, które wyróżniają restaurację spośród innych. Wystrój, dekoracje, jedzenie, przygotowanie czy ludzie. Warto więc na poczaku poznać miejsce. Na przykład historia powstania może być inspiracją do tła graficznego karty. Kolorystyka. Kolejny ważny element restauracji. Niech karta menu opowiada nam o restauracji. Jeśli restauracja jest czarno-biała to i niech karta menu taka pozostanie. Później przystępujemy do przełożenia tego wszystkiego na papier. Jeśli uda Ci się ustalić „dlaczego Twoja restauracja jest najlepsza” to i stworzysz najlepszą kartę. Piękna i do tego sprzedażową. Bo o to chodzi w każdym biznesie.
Piękna karta menu
Niedawno mieliśmy okazję tworzyć kartę menu dla restauracji Slovianka w Coventry. Wspaniała restauracja polsko-ukraińska. Poniżej przedstawiamy wersję – kartę take away. Oprócz tego na swoim stoliku znajdziemy kartę menu w formacie A3. Cegły nawiązuje do klimatu miejsca, kolorystyka i czcionka również. Dodatkowo znajdziemy wszystkie niezbędne dane kontaktowe oraz logo.
Tagi do artykułu: karta menu restauracji, karta drink bar, projekt karty menu, projekt graficzny karty menu, karta restauracyjna, menu restauracyjne.